Predstavitev

 

Naše podjetje je vedno na lovu za novimi pristopi k sklepanju poštenih poslov v industriji kokosovega lesa, še posebej pri izbiri kakovostnih kokosovih dreves z rdeče-rjavo-črnimi vlakni.

Le izbrana kokosova debla so primerna za izdelavo lesenih talnih oblog.

Kokosove talne obloge so 100% naraven les, pridobljen iz obnovljivega vira, palme vrste Cocos Nucifera, ki je razširjena po celi Indoneziji. Vsako področje rasti prispeva svoje karakteristike, barvo in teksturo, ki skupaj ustvarjajo edinstven vzorec lesa.

Les se pridobiva iz starejših kokosovih dreves, ki štejejo preko 50 let in več ne obrodijo sadov. Takšna drevesa je potrebno posekati in zasaditi nova. Mnogo desetletij so jih preprosto požigali, danes pa lahko s posebnim postopkom spremenimo les teh dreves v čudovite talne obloge, parkete, pohištvo in ostale izdelke, ki se lahko uporabijo v stanovanjih, nakupovalnih centrih, pisarnah ter v industrijske namene.

Zagotavljamo vam, da so naši izdelki le kakovosti razreda A/B.

grade and decks

Coconut-wood-flooring 

Zakaj izbrati kokosove talne obloge?

Odgovor se glasi: ker so enostavne, vznemirljive in okolju prijazne. Kokosov les namreč za razliko od trdega lesa ni produkt drevesa, temveč je rastoča trava.

Pridelovalci nadomestijo starejša drevesa z novimi, ko več ne obrodijo orehov in sadežev, ki se jih uporablja za izdelavo kopre (užitni trdi del kokosovega oreha). Dejstvo, da je kokosov les kot tak le odvečen produkt kokosove palme, ga opredeljuje kot trajnostni vir. Bogate in vabljive kokosove talne obloge poleg tega, da ustvarjajo čudovit ambient v vašem domu, le-temu tudi lahko dodajo vrednost ob prodaji. Sedaj pa so tudi njihovi tipi, možnosti in uporabnost bolj raznoliki in razveseljivi kot kdajkoli. Z naraščanjem povpraševanja po lesenih talnih oblogah so se izboljšale tudi zmožnosti proizvajalcev pri zagotavljanju kakovostnejših lakov ter naprednejših načinov polaganja. Rezultat vseh teh izboljšav je možnost polaganja lesenih oblog skorajda kjerkoli v hiši ter na zelo raznolike podlage.

coconut palm

Kontaktirajte nas

Telefon:  031 762 415

E-MAIL: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates. www.kokos-parket.si